RECEPTEK

Borsós brassói aprópecsenye

125 perc / előkészület: 30 perc főzés: 75 perc sütés: 20 perc

hozzávalók 4 adag

elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
  2. A húst csíkokra vágjuk, és a hagymára téve fehéredésig sütjük.
  3. Felöntjük kevés vízzel, megszórjuk a fűszerekkel, és zúzott fokhagymát is hozzákeverjük és fedő alatt puhára pároljuk a húst.
  4. Hozzáadjuk a borsót és azt is készre főzzük.
  5. A fedőt levéve addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik a leve.
  6. Közben egy magasabb falú serpenyőben a meghámozott és felcsíkozott burgonyát szépen kisütjük, picit megsózzuk, és ha a husi elkészült, szépen összekeverjük, és tálaljuk.

https://www.nosalty.hu/recept/borsos-brassoi-apropecsenye?fbclid=IwAR1l83R91DNdgwbhw53WBG97iXamYo_c4DcTvdNkUeCtdBD1iAW69dAnAao

 

Fűszeres sült tarja római tálban

110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc

hozzávalók 2 adag

 

elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk egy jó fél órára.
  2. A húst besózzuk, a fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a húsba, majd mustárral is átkenjük, és 1 órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
  3. A krumlit, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk. Rétegesen belehelyezzük a tálba, először a krumplit, amire sót és petrezselymet teszünk, és 1 ek étolajat. Erre következik a hagyma és a paradicsom, erre 1-2 marék borsó és kukorica, só és petrezselyem. Fokhagymagerezdeket ízés szerint rádobálunk.
  4. A végén a húst helyezzük rá, amit fokhagymával megtűzdelünk. Meglocsoljuk kb. 1dl sörrel.
  5. Rátesszük a római tál tetejét, és a HIDEG sütőbe betesszük.
  6. Fokozatosan melegítjük a sütőt, és 6-os fokozaton (gáz) sütjük 1 órát.
  7. Levesszük a tetőt, és ezután sütjük addig, míg szép piros nem lesz a hús.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

https://www.nosalty.hu/recept/fuszeres-sult-tarja-romai-talban?fbclid=IwAR1ikQzYDDTQ1eKtKsb3fPXHVBCC_-jRSaph39IfuIyTkWmwqiW8-q7tdYc

 

Labancpecsenye Lilalicsi konyhájából

45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc

hozzávalók 4 adag

 

elkészítés

 

  1. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. Hűtőbe tesszük egy órára.
  2. Közben feldaraboljuk a sajtot, egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet a fűszerpaprikával. Készítsünk elő egy szilikonpapírral bélelt tepsit is.
  3. A hússzeletekre fektetünk egy szelet sonkát és sajtot, majd félbehajtjuk, és megtűzzük. Megforgatjuk a paprikás lisztben, és egymás mellé fektetjük a tepsiben.
  4. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, tetejüket meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, enyhén megszurkáljuk, és 25 perc alatt pirosra sütjük. Tarjából készítve az ideális, hiszen szaftosabb az alapanyag.
  5. Rizs vagy steak burgonya kíséretében kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal